Projects | Commercial | Forestry Commission District Office

Forestry Commission District Office, Smithton, Inverness, Scotland - Exterior, Front
Forestry Commission District Office, Smithton, Inverness, Scotland - Exterior, Rear
Forestry Commission District Office, Smithton, Inverness, Scotland - Exterior, Rear, Night
Forestry Commission District Office, Smithton, Inverness, Scotland - Interirior
Forestry Commission District Office, Smithton, Inverness, Scotland - Interirior, Structure

Details

Client:

Forestry Commission Scotland

Location:

Smithton, Inverness

Completed:

2008

Awards:

Inverness Civic Trust Award
RICS Sustainability Award - Worldwide
RICS Sustainability Award - Scotland
IAA Award - Best New Building
IAA Award - Innovative and Exemplar use of Timber

Summary

This ground breaking and multi-award winning project has been designed and constructed to the highest possible environmental standards.

Key design factors include multiple species of locally sourced timber buildings elements, grey water recycling, natural ventilation, innovative timber treatment and preservation systems and wood fuel heating.

Team

Contractor:

M.M. Miller

Structural Engineer:

Fairhurst

M+E Engineer:

Pick Everard

Quantity Surveyor:

Armour & Partners

Copyright © 2018 HRI Architects Limited 20/05/2018